/*

Virksomheden bag vinreolerne

OMANN går tilbage til 1933, hvor Andreas Omann grundlagde virksomheden. I begyndelsen produceredes møbler til soveværelser og den pæne spisestue, men snart kom reolsystemer med. Anden generation tog i 1979 over, og Bjarne Omann udvidede produktionen til at omfatte eksklusive møbler til professionelle kontorer – alt sammen til højsegmentet, som møblerne fra virksomheden altid har haft præg af. 

Ulrich Omann har siden 2005 stået i spidsen for virksomheden og flyttede den i 2013 i nye moderne lokaliteter i Horsens.

I dag omfatter møbelprogrammet også vinreoler. Ideen bag konceptet med eksklusive vinreoler blev skabt i 2016, hvor flere kunder havde vist interesse og købt vinreoler fra os, men på dette tidspunkt blev flere produkter fra OMANN Jun. relanceret, hvorfor fokus var på dette igen. Disse produkter blev med stor succes produceret i 1960’erne og op til 1990’erne – og er nu blevet relanceret pga. stor efterspørgsel. Se mere på www.omannjun.com. Da produkterne fra Omann Jun er i højsegmentet, var det nærliggende af udvikle vinreolerne i samme eksklusive og ordentlige design og kvalitet.

    

Vores motto er 'en god vin skal have en god plads i vinreolen’.

Vores mål er at udvikle og producere et komplet program af funktionelle og eksklusive vinreoler til det danske marked i eksklusive materialer - integreret med lys og køl. Hvorvidt programmet udvides til også at omfatte tilbehør såsom egetræstønder, plankeborde, etc, må tiden vise. Men intensionerne er de absolut bedste. Programmet af vinreoler omfatter pt. serien GARON, som fås i 2 eksklusive overflader, nemlig olieret palisander og beton dekor – og består af 3 typer skabe, nemlig væghængte reoler, gulvreoler med integreret stillefunktion og overreoler.

Væghængte reoler
Den væghængte reol er ’overreolen’ suppleret med et ophængsbeslag, som hægtes på en metalskinne, der er fastgjort på væggen. Det elegante design kombineret med den eksklusive overflade og lys bag flaskerne giver en utrolig hyggelig og stemningsfyldt belysning af vinflaskerne. De forskellige inddelinger i overreolerne rummer mellem 24 og 72 flasker vin. Vinreolerne leveres samlet med de respektive indsatse monteret, hvorfor det er vigtigt at udsøge sig præcist det, som man har brug for. Der er også mulighed for at vælge et bredde-tilpasningsmodul. Dette modul giver mulighed for at fylde en væg op med vinreoler i hele bredden. Der kan pt. vælges mellem olieret palisander og beton dekor. Alle priser er inkl. moms.

Gulvreoler med integrerede stilleskruer
Gulvreolen er et underskab med mulighed for en masse funktionalitet. Den har integreret sokkel, hvor man får adgang til stillefunktionen ved at fjerne den nederste hylde. Det nederste rum er det modulære rum, hvor man kan benytte alle de forskellige indsatsmoduler fra overreolen. Konstruktionen foroven i skabet er fast og giver plads til magnum-flasker og andre specielle flasker. Rummet midt i skabet kan enten benyttes til magnumflasker, vinkasser, e.l. Alternativt kan der monteres en massivtræsskuffe i egetræ med 4 rum - 2 til vin. Skuffen åbner med push-to-open. Eller der kan monteres en udtrækshylde, som kan benyttes som anretterbord, til prøvesmagning, e.l. De forskellige inddelinger i overreolerne rummer mellem 50 og 85 flasker vin. Ovenpå gulvreolen kan overreolerne placeres. Gulvreolen leveres samlet med de respektive indsatse monteret, hvorfor det er vigtigt at udsøge sig præcist det, som man har brug for. Den findes også som et bredde-tilpasningsmodul, hvilket giver mulighed for at fylde en væg op med vinreoler i hele bredden. Der kan pt. vælges mellem olieret palisander og beton dekor. Alle priser er inkl. moms.

Overskabe
Overreolen er et elegant og velproportioneret vinskab. Den stilles ovenpå gulvreolen, hvilket giver en totalhøjde på 2 meter. Det flotte design kombineret med lys bag flaskerne giver en utrolig hyggelig og stemningsfyldt belysning af vinflaskerne. De forskellige inddelinger i overreolerne rummer mellem 24 og 72 flasker vin. Vinreolerne bliver leveret samlet med de respektive indsatse monteret, hvorfor det er vigtigt at udsøge sig det, som man har brug for. Der er også mulighed for at vælge til bredde-tilpasningsmodul, hvilket giver mulighed for at fylde en væg op med vinreoler. Der kan pt. vælges mellem olieret palisander og beton dekor. Alle priser er inkl. moms.

    

Generelt
Vinreolerne fra GARON-serien tilbydes pt. med overfladerne olieret palisander og beton dekor. Palisander er en klassisk og eksklusiv træsort, som egnet sig flot til vinreoler. Overfladen olieres, så den fremstår mat og gylden. Korpus produceres i en 29mm plade, mens indsatsene produceres i 16mm. Korpusbredden er 82cm og kan suppleres med et bredde-tilpasningsmodul, som kan produceres i et ønsket mål, dog max. 80 cm. Beton dekor er også en eksklusiv overflade, som har en ru og særlig overflade ligesom rigtig beton. Korpusbredden er her 80cm og både korpus og indsatsene produceres i 19mm.

Vinreolerne tilbydes med mulighed for indbygning af hvid LED-belysning. LED-lyset er bygget ind bagved flaskerne, hvilket giver dybde i reolen og indirekte lys på vinflaskerne, og som ser utrolig flot ud. Der er ikke mulighed for at eftermontere lyset på tidligere leverede vinreoler. Til LED-lyset hører en 12V kontrolboks, som placeres bag hvert skab. Den styrer belysningen og kan tænde og slukke fra stikkontakten eller betjenes fra en fjernbetjening, som kan tænde og slukke og dæmpe lyset. Hvert skab har en kontrolboks, og fjernbetjeningen kan styre op til 6 skabe med lys.

Når du har bestilt vinreoler fra OMANN, vil vi gå i gang med producere dine elementer på fabrikken i Danmark. Alle moduler bliver gjort færdig her, samlet og pakket ned i papkasser. Det tager ca. 3 uger. Herefter transporteres din ordre med fragtfirma fra os til dig. Når vinreolerne er sat op, skruet sammen, og evt. hængt op på væggen, og tilsat strøm, så er vinreolerne klar til brug, og vi håber, at du får mange rigtig fornøjelige timer sammen med vinreolerne fra OMANN.

Målsætningen er at kunne integrere køleelementer i vinreolerne. Dette præsenteres sammen med glaslåger til vinreolerne i slutningen af 2023 – sammen med nye spændende overflader. Forestil dig en vinreol i din kælder med hyggelig belysning og køling, så vinen har den rette temperatur. Hvem kan næsten undvære det? Kan du? 

Følg OMANN på de digitale medier eller sign-up for at modtage vores nyheder. På den måde er du med i udviklingen af vinreolerne og får besked på, hvornår køle-elementerne er klar.

Tak for din opmærksomhed


Ulrich Omann